متفرقه

6مورد از اختلال های روانی شایع

تصور کنید از بیماری روانی رنج می برید که باعث می شود فکر کنید که دیگری یک شیاد است و به شما آسیب می زند، یا باور کنید که کتاب برای خوردن است. چه اتفاقی می افتد اگر یک روز احساس کردید که خودتان هستید و روز بعد شخص دیگری در آینه است؟

متاسفانه برای برخی از مردم، این احساسات ترسناک، یک واقعیت روزمره است. در حالی که تنها درصد کمی از مردم مجبور به زندگی با اختلالات روانی توصیف شده در بالا هستند، واقعیت این است که ۴۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان از بیماری روانی رنج می برند. تنها در ایالات متحده، یک نفر از هر چهار خانواده تحت تاثیر قرار می گیرد. کارشناسان بر این باورند که بیماری روانی یک اپیدمی است و ایالات متحده به خدمات بهداشت روانی بسیار بیشتری نیاز دارد تا به افراد نیازمند کمک کند. در حالی که برخی از اختلالات روانی مانند افسردگی می توانند به طور طبیعی رخ دهند، برخی دیگر نتیجه آسیب های مغزی یا آسیب های دیگر هستند. همه ما ممکن است نام سایر اختلالات روانی رایج مانند اختلال دوقطبی، اختلال وسواس فکری و عملی، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب یا اختلال اوتیسم را بدانیم. اگر این امثال این تجربه ها را در زندگی خود دارید بهتر است به بهترین روانپزشک در تهران مراجعه کنید.

https://salemziba.com/introducing/good-psychologists/

سندرم آلیس در  سرزمین عجایب

آلیس در سرزمین عجایب ممکن است خیال پردازی محض باشد، اما یکی از تجربه های عجیب و غریب آلیس ویژگی های خود را با یک اختلال روانی ترسناک به اشتراک می گذارد. این اختلال که با نام سندرم تاد (Todd Syndrome) نیز شناخته می شود، باعث می شود که محیط اطراف او تحریف شده به نظر برسد. کسانی که از سندرم آلیس در سرزمین عجایب رنج می برند، صداهایی آرام تر یا بلندتر از آنچه واقعا هستند، خواهند شنید و اشیا را بزرگ تر یا کوچک تر از واقعیت را می بینند. این اختلال روانی وحشتناک، که به عنوان یک سفر LSD بدون سرخوشی توصیف شده است، حتی تصویر بدن فرد را منحرف می کند. خوشبختانه، سندرم آلیس در سرزمین عجایب بسیار نادر است، و در اغلب موارد بر افراد ۲۰ ساله ای تاثیر می گذارد که تومور مغزی یا سابقه سو مصرف مواد دارند.

سندرم دست بیگانه

اگرچه اغلب از این سندرم در داستان های ترسناک استفاده می شود، اما سندرم دست بیگانه به دنیای داستانی محدود نمی شود و کسانی که دچار این اختلال ترسناک اما خوشبختانه نادر هستند، از دست دادن کامل کنترل یک دست یا اندام را تجربه می کنند. به نظر می رسد که این عضو غیرقابل کنترل، اغلب ذهن و اراده خود را به خود مشغول می کند و مبتلایان گزارش کرده اند که عضو بیگانه آن ها در تلاش برای خفه کردن خود یا دیگران، پاره کردن لباس است.

سندرم دست بیگانه اغلب در بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر، که طی آن دو نیم کره مغز از هم جدا شده اند، یا بیماری های روانی ظاهر می شود. متاسفانه هیچ درمانی برای سندرم دست بیگانه وجود ندارد و افراد مبتلا به آن اغلب باید دست های خود را به طور مداوم اشغال کنند یا از دست دیگر خود برای کنترل دست بیگانه استفاده کنند.

آپوتنوموفیلی

این اختلال که با نام اختلال یکپارچگی بدن و اختلال هویت قطع عضو نیز شناخته می شود، یک اختلال عصبی است که با میل شدید به قطع عضو یا آسیب رساندن به بخش های سالم بدن شناخته می شود. اگرچه اطلاعات زیادی در مورد این بیماری روانی عجیب و ترسناک در دست نیست، اما گفته می شود که این بیماری با آسیب به بخش راست مغز در ارتباط است. از آنجا که اکثر جراحان اندام های سالم را به درخواست خود قطع نمی کنند، برخی از مبتلایان به آپوتنوموفیلی به خودی خود مجبور به قطع عضو می شوند.گفته می شود از میان کسانی که عضوی از بدنشان توسط پزشک برداشته شده است، بیشتر آن ها حتی پس از این واقعه از تصمیم خود راضی هستند. این یکی از جالب ترین اختلالات روانی است که متخصصان سلامت روان به وضوح در تلاش برای درک و درمان آن هستند.

دلتنگی کاپگراس

کاپراس دلوسیون، (به نام جوزف کاپگراس، روان پزشک فرانسوی که شیفته توهم دوگانگی بود) یک اختلال روانی ناتوان کننده است که در آن فرد معتقد است افراد اطرافش با شیادان جایگزین شده اند. این یکی از جذاب ترین اختلالات اضطرابی تا به امروز است. افرادی که از این اختلال روانی شدید رنج می برند، معتقدند که دیگران قصد آسیب رساندن به آنها را دارند. در یک مورد، پیرزن ۷۴ ساله ای به نام کاپگراس دلوسیون (Capgras Delusion)به این باور رسید که شوهرش با یک شیاد با ظاهر مشابه که قصد آسیب رساندن به او را داشت، جایگزین شده است.

کاپگراس دلوسی نسبتا نادر است و اغلب پس از ضربه به مغز، یا در کسانی که مبتلا به زوال عقل، اسکیزوفرنی، صرع، یا یک اختلال اضطرابی تشخیص داده شده اند، دیده می شود.

لیکانتروپی بالینی

مانند کسانی که از لیکانتروپی بالینی رنج می برند، مبتلایان به لیکانتروپی بالینی نیز خود را قادر به تبدیل شدن به حیواناتی مثل گرگ و گرگینه ها در این مورد می دانند.در کنار این باور که آن ها می توانند گرگ شوند، افراد مبتلا به لیکانتروپی بالینی نیز مانند یک حیوان عمل می کنند و اغلب در جنگل ها و دیگر مناطق جنگلی زندگی یا پنهان می شوند.لیکانتروپی بالینی یک اختلال روان پریشی بسیار نادر است و معمولا توسط سایر بیماری های روانی ایجاد می شود. کارشناسان بر این باورند که این اختلال روانی ناشی از اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی یا اختلال افسردگی است.

فراموشی تدریجی

این سندرم بسیار شبیه به سندرم کاپگراس است، اما به جای این باور که افراد تکراری هستند، افراد مبتلا به فراموشی تدریجی بر این باورند که یک مکان تکراری شده است. این باور از بسیاری جهات آشکار می شود، اما همیشه شامل این است که فرد مبتلا متقاعد شود که یک مکان در آن واحد در دو مکان وجود دارد. اصطلاح فراموشی تدریجی برای اولین بار در سال ۱۹۰۳ توسط عصب شناس آرنولد پیک، مورد استفاده قرار گرفت و بیمار مبتلا به آلزایمر را توصیف کرد.

سلامت روان یکی از بحث برانگیزترین و جالب ترین موضوعات دنیای ما است و از ابتدای روانشناسی مطرح بوده است. یادگیری بیماری ها و اختلالات روانی به ما کمک می کند تا سلامت روان اطرافیان خود را درک کنیم.

خدمات بهداشت روانی می تواند به بهبود این اختلالات کمک کند اما متاسفانه برای برخی، درمانی وجود ندارد.در حالی که این اختلال های روانی وحشتناک و غیرقابل تصور به نظر می رسند، اما برای بسیاری از قربانیان یک واقعیت هستند و آن ها از افکاری رنج می برند که مدیریت آن ها می تواند بسیار دشوار باشد.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا