مطالعه ای که اخیراً در JAMA Network Open منتشر شده است، نشان میدهد که افزایش سطح فشار خون در جوانان که در اوایل بزرگسالی افزایش مییابد ممکن است بر ساختار مغز تأثیر بگذارد و کاهش سلامت مغز را در مراحل بعدی زندگی تشدید کند. یافتهها نشان میدهند که کنترل فشار خون در طول زندگی چقدر مهم است – از جمله شروع در سنین پایینتر.
پاملا جی شراینر، دکتری، نویسنده و استاد بخش اپیدمیولوژی و سلامت جامعه در دانشگاه، “ما تمایل داریم خود را در دهه 20 سالگی خود جاودانه تصور کنیم، اما کاری که در این بازه زمانی انجام می دهیم مهم است.” از مینه سوتا، به Health گفت.
یافته اصلی این مطالعه، که شامل آنالیز تصویربرداری رزونانس مغناطیسی مغز (MRI) از 853 شرکتکننده بود، این بود که در مقایسه با افرادی که از سنین جوانی تا میانسالی مسیرهای فشار خون پایدارتری دارند، افرادی که فشار خون متوسط تا بالا را تجربه میکنند، افزایش فشار خون را تجربه میکنند. به احتمال زیاد نشانه هایی از سلامت مغز ضعیف داشتند. این تغییر در سلامت مغز شامل کاهش حجم ماده خاکستری کل، حجم ماده سفید غیرطبیعی و جریان خون کمتر ماده خاکستری بود.
آنچه تحقیقات نشان می دهد
این مطالعه از دادههای توسعه خطر شریان کرونر در بزرگسالان جوان (CARDIA) استفاده کرد، یک مطالعه طولی آیندهنگر بر روی مردان و زنان سیاهپوست و سفیدپوست 18 تا 30 ساله. شرکتکنندگان در طول یک دوره 30 ساله هشت بار مورد بررسی قرار گرفتند – از سال 1985 تا 2016. شرکتکنندگان همچنین در طول 25 یا 30 سال مطالعه تحت MRI قرار گرفتند که برای بررسی تغییرات در ساختار مغز و جریان خون آن استفاده شد.
محققان دریافتند شرکتکنندگانی که در ابتدا سطح فشار خون بالاتری داشتند و افزایش تدریجی فشار خون را در اوایل بزرگسالی تجربه کردند، احتمالاً در میانسالی سلامت مغزشان کاهش مییابد. این گزارش می افزاید که “پیشگیری از افزایش فشار خون در سنین جوانی ممکن است ضروری باشد.”
شراینر، سرپرست این مطالعه، گفت: نتایج نشان می دهد که شناسایی عوامل خطر اولیه و نظارت منظم بر فشار خون بسیار مهم است زیرا فشار خون بالا بدون مداخله از بین نمی رود و می تواند منجر به آسیب احتمالی در آینده شود.
عوامل موثر در افزایش فشار خون
به گفته وبلاگ ساز رایگان دانشگاه شراینر، بسیاری از مردم از افزایش فشار خون خود آگاه نیستند، زیرا فشار خون بالا معمولاً بدون علامت است، به این معنی که تا زمانی که به سطح بحرانی نرسد، علائم آشکاری وجود ندارد و بیمار دچار یک رویداد بالینی مانند حمله قلبی یا سکته می شود.
طبق CDC عوامل خطر رایجی که می توانند منجر به فشار خون بالا شوند عبارتند از:
- رژیم غذایی پر سدیم یا کم پتاسیم
- عدم فعالیت بدنی
- چاقی
- الکل بیش از حد
- مصرف تنباکو
- ژنتیک و سابقه خانوادگی
به گفته Wanpen Vongpatanasin، MD، متخصص فشار خون بالا و متخصص قلب در مرکز پزشکی UT Southwestern در دالاس، تگزاس، جوانان به ویژه آسیب پذیر هستند زیرا ممکن است کمتر فشار خون خود را به طور منظم کنترل کنند.
با این حال، طبق CDC، گروه خاصی از مردم بیشتر از دیگران در معرض فشار خون بالا هستند. برای مثال:
مردان بیشتر از زنان در معرض فشار خون بالا هستند – 50 درصد مردان در مقابل 44 درصد زنان به این بیماری مبتلا هستند.
فشار خون بالا در بزرگسالان سیاهپوست غیر اسپانیایی نیز شایعتر است – 56% از بزرگسالان سیاهپوست غیر اسپانیایی دارای فشار خون بالا هستند، در مقایسه با 48% بزرگسالان سفید پوست غیر اسپانیایی، 46% بزرگسالان آسیایی غیر اسپانیایی و 39% از بزرگسالان اسپانیایی تبار
مدیریت پزشکی
به گفته دکتر ونگ پاتاناسین در وبلاگ ساز فارسی خود، اگر فشار خون بالا درمان نشود، میتواند خطرناک باشد، بنابراین اگر تغییر سبک زندگی به تنهایی آن را اصلاح نمیکند، ممکن است زمان آن رسیده باشد که آن را از طریق مدیریت پزشکی کنترل کنید.
دکتر ونگ پاتاناسین گفت: “اگر شما در معرض خطر متوسط هستید و فشار خون شما به طور مداوم بالا است و پس از شش ماه تغییر سبک زندگی بهبود نمی یابد، باید به دنبال راهنمایی یک پزشک باشید.” دارو، که معمولاً در تثبیت فشار خون موفق است.
دکتر گراف رادفورد گفت: «اگر تشخیص داده شود که فشار خون بالایی دارید، این مایه قدرت است که بدانید با در نظر گرفتن یک مداخله اولیه و انجام اقدامات لازم برای درمان آن، میتوانید به طور بالقوه اثرات منفی را در اواسط فشار خون کاهش دهید. اواخر عمر.”